táborhelyszínek - hogyan válasszunk tábortA vakáció közeledtével a jobb érzésű szülő is majd kitöri kezét-lábát a nagy igyekezetben, hogy imádott, iskoláskorú utódainak értelmes elfoglaltságot szerezzen a nyárra, tudván, hogy a gyerekek vakációja kétszer olyan hosszú lesz, mint saját szabadsága.

Tervez, szervez, beszervez: strandot, férjet, nagymamákat, sógort-komát, telefonál, végigjárja a művelődési házakat, több mázsányi programajánló füzetecskét talicskázik haza lelkesen.

.

Eme lelkesedése akkor kezd rohamosan csökkenő tendenciát mutatni, amikor két strand meglátogatása után a gyerekek kijelentik, hogy ők ugyanide többet nem, a férj bejelenti, hogy nyári szabadságának háromnegyed részében kiküldetésben lesz, a nagymamák csak egy-egy félnapra vállalják a fergetegesen rossz kölköket, a sógorék viszont megint külföldre mennek nyaralni, és oda, hát ugye, nem…

Kevésbé lelkes, de még mindig jobb érzésű szülőnk ekkor behunyja szemét, nagy levegőt vesz, és kimondja a varázsszót…… TÁBOR

.

Táborozni jó, villan be, és máris törnek elő a gyermekkori emlékek.

Mikor fogkrémet kentünk a szobánk kilincsére, borotvahabot nyomtunk a társunk tenyerébe, és megcsiklandoztuk, vagy mikor csurgatós módszerrel bepisiltettük a másikat…

Akarom én ezt…. tesszük fel a kérdést, mert azért a régi jól bevált kitolós módszerek azért megmaradtak.

Vagy mikor már nagyobbak voltunk, éjjelente átlopóztunk a lányokhoz, mondjuk lányos szülők ennek nem biztos hogy örülnek…. az éjszakai fürdőzésnek meg végképp nem, mikor kilógtunk a táborból átmászva a kerítést.

De a táborok közötti foci és pingpongcsaták mindig nagy élmények maradtak, nem is beszélve a hatalmas tábortűzről, mikor az éneklős és körtáncos játék közben mindig tudtunk 1-1 csókot lopni a lányoktól.

Akarom hát….. jön is a válasz az emlékek után, hiszen mind-mind olyan élmény, melyekre mindig örömmel emlékezünk vissza, ezt vétek lenne elvenni saját gyermekünktől.

.

Hogyan válasszunk….

A legfiatalabb táborozásra alkalmas korosztálynak a 6-8 évesek tekinthetők, de ők még nem szívesen válnak el éjszakára is szüleiktől. Ezért az ő esetükben jobb, ha napközis jellegű tábort választanak a szülők, ahol a gazdag napközbeni programok után este hazaviszik a gyereket.

A 9-12 éves nagyobb gyerekek számára már nem okoz problémát a szülőktől való egyhetes, tíznapos vagy esetleg még hosszabb elválás. Őket bátrabban lehet messzebbre is küldeni, arról azonban gondoskodni kell, hogy a szülők mindig elérhetők legyenek a gyerek számára.

.

De milyen tábor is legyen az ami….

Sok száz, különböző tematikájú tábor közül válogathatunk, melyek nem csak nekünk szülőknek, de a gyerekeknek is megfelelnek, az érdeklődési körüknek megfelelően.

Ki is válasszuk a tábort, be is íratjuk a gyereket, de biztos hogy a legjobb megoldást választottuk?

Gyermekünk jó helyen van, vigyáznak, figyelnek rá, sőt még tanul is, de mégis…. egy idegen környezetbe kerül, idegen gyermekek közé. Mire kezdi megszokni társait, barátságokat kezd kötni, addigra lassan véget is ér a tábor. Biztos hogy jól érezte magát, kitudott kapcsolódni, felhőtlenül élvezte a nyaralást ?

A legjobb választásnak az tűnik, ha megkérdezzük az iskolát, ahová gyermekünk jár, hogy szerveznek-e nyári tábort.

Mégis csak ismerősök között van, osztálytársakkal, barátokkal, akik között már nem probléma hogy kinyíljanak, hogy felhőtlenül élvezzék a táborozást, a vele járó sok-sok élmény részesei legyenek.

Ha szervez az iskola tábort, akkor ne habozzunk beíratni gyermekünket, még akkor sem, ha netán sikerült megoldani az egész nyaras felügyeletet számukra. Azért, mert ez az az élmény, amit mindenkinek át kell élnie, amit mi magunk is átéltünk, és mosolyogva emlékezünk vissza azokra a napokra.

Ha nem szervez az iskola nyári tábort, akkor marad az egyéni beíratású tábor….. vagy mégis van megoldás?

Keressük meg az igazgatót, a szülői munkaközösséget, és segítségünket felajánlva, ha nekik is tetszik az ötlet, szervezzük meg magunk közösen az iskolai nyári tábort.

.

De hogyan is válasszuk ki a legmegfelelőbb táborhelyszínt….

Ha nehezebben is boldogulunk, nem vagyunk járatosak a szervezésben, vagy csak túl elfoglaltak vagyunk, ehhez nyújt nagy-nagy segítséget a taborhelyszinek.hu

Csak adják meg igényeiket, elképzeléseiket, és másnap már a tábor szervezőinél van az ajánlat, melyek közül már csak ki kell választani a legszimpatikusabbat.

.

Nem kell hosszú napokat nyűglődni az interneten való kereséssel, sokszor éjszakákba menően, a taborhelyszinek.hu  pikk-pakk megoldja ezt a “problémát” is.

Ráadásul nyugodtan bízhatunk a már kettő évtizedes tapasztalatukban, és abban, hogy az igényeknek megfelelően a legjobb, ráadásul a legolcsóbb táborhelyszíneket fogják számunkra ajánlani.

 

 

TABORHELYSZINEK.HU

“Legyen élmény a táborozás”

.

.