Ingyenes utazás kiránduláskor, erdei iskolába, táborozáskor

.

A MÁV-START szolgáltatási területén és a GYSEV vonalain belföldi díjmentes utazás igénybevételére jogosultak az ország területén működő:

 • általános iskola nappali tagozatos tanulói (beleértve a kisegítő gyógypedagógiai intézmények tanulóit is),
 • valamennyi középfokú tanintézet nappali tagozatos tanulói (beleértve a szakmunkásképző iskola, szakiskola, gimnázium és szakközépiskola tanulóit is), minden 10. (tízedik) tanuló után egy fő kísérő (pedagógus vagy szülő) csoportos utazás esetén.

.

Az ingyenes utazást csak abban az esetben lehet igénybe venni az ország bármely területéről indulva, ha a cél egyik állomása az alábbi múzeumok legalább egyikének megtekintése.

.

Fogadónyilatkozatot nyújtó országos múzeumok:

 • a Budapesti Történeti Múzeum
  • a Hadtörténeti Múzeum
  • az Iparművészeti Múzeum
  • a Közlekedési Múzeum
  • a Magyar Nemzeti Galéria
  • a Petőfi Irodalmi Múzeum
  • a Magyar Nemzeti Múzeum és a Mátyás Király Palota Visegrádon
  • a Magyar Természettudományi Múzeum
  • a Mezőgazdasági Múzeum
  • a Néprajzi Múzeum
  • az Országos Műszaki Múzeum
  • a Semmelweis Ortvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár
  • a Szabatéri Néprajzi Múzeum Szentendre
  • a Szépművészeti Múzeum

.

FONOS VÁLTOZÁSOK 2013. április 1.-től:

– A Fogadónyilatkozat kizárólag tanítási napokra szólhat, azonban az utazás a fogadónyilatkozaton szereplő napot megelőző napon megkezdhető és a  fogadónyilatkozaton szereplő napot követő napon befejezhető. A kedvezmény tanítási napokra szól, a hétvégéket úgy érinti, hogy az utazás a fogadónyilatkozaton szereplő napot megelőző napon, vagyis vasárnap megkezdhető és a fogadónyilatkozaton szereplő napot követő napon, szombaton még befejezhető.

Vagyis akkor vehető igénybe az ingyenes utazás, ha például a fogadó intézmény hétfőn fogadja a csoportot, akkor akár már vasárnapi elutazással, és akár keddi hazautazásnál. Vagy ha szombaton fogadja a csoportot az intézmény, akkor pénteki elutazással, és vasárnapi hazautazásnál ingyenes. Hétköznapokon természetesen hétfőtől péntekig.

.

– Az oktatási intézményeknek a diákok névsorát és diákigazolvány számát is meg kell adni a csoport bejelentésekor. Diákigazolvány hiányában kizárólag iskolalátogatási igazolás fogadható el,

– A múzeumok látogatásának visszaigazolására egységesek a Fogadónyilatkozatok az intézmények részéről,

– Az oktatási intézményeknek az utazás előtt 7 nappal korábban bejelentési kötelezettségük van Társaságunk kijelölt munkatársai felé, más esetekben a díjmentes utazás elszámolását megtagadja a vasút,

– Vágányzár idején, vonatpótló autobuszon a vasút nem vállal együttes elhelyezést.

Teljes vonali vágányzár esetén, a csoportos díjmentes utazás elszámolását sem tudjuk biztosítani!

 

A díjmentes utazás igénybevételét csak az iskola igényelheti a “Bejelentés csoportos utazás elszámolásához” nevű nyomtatvány alapján. A vasút által kiállított csoportos utazásra jogosító jeggyel a tanulók és kísérők kizárólag a 2. kocsiosztályon utazhatnak díjmentesen.A kötelező helybiztosítású vagy pótjegyköteles vonaton a helyjegyet, pótjegyet az 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a két kocsiosztály teljesárú díjának különbözetét előre meg kell fizetni. A vonaton történő helyjegyváltás vagy különbözeti díjfizetés esetén a vasút pótdíjat számít fel. Az iskola a meghatározott napra érvényes fogadónyilatkozat másolatát köteles a “Bejelentés”-hez csatolni. A fogadónyilatkozat másolata nélkül a csoport díjmentesen nem számolható el.

A menetjegy visszaútra csak akkor érvényes, ha azt a látogatás helyszínén, a múzeumban az erre a célra rendszeresített bélyegző lenyomattal ellátták.

.

Ezt az ingyenes utazási kedvezményt kettő táborunkban való elszállásoláskor is igénybe lehet venni, legyen az 1-2 vagy 3 napos kirándulás, erdei iskola vagy táborozás.

Szentendrei táborunkra vonatkozóan

A vonattal érkező osztályok könnyen kijutnak Budapestről Szentendrére tömegközlekedéssel, vagy az alábbi társaságoktól bérelhető külön busszal. A külön buszok jól használhatók egyéb programokhoz is, pl. budapesti nevezetességek megtekintése, kalandparkok, játszóterek meglátogatása, kiránduló programok, Dunakanyar-túra, Skanzen-látogatás. A busztársaságok különböző méretű buszokkal rendelkeznek. Áraik gyakran az összegzett tömegközlekedési jegyek ára alatt van, ráadásul a kirándulás külön busszal hatékonyabb, biztonságosabb mint a tömegközlekedéssel és a csomagokat sem kell cipelni!!:)

 

Helyi különjárati buszok, amelyek a pályaudvaron várják a csoportokat és bármilyen környékbeli autóbuszos kiránduló programhoz rendelkezésre állnak.

.

A tábor megközelítése Budapestről tömegközlekedéssel:

Budapesten a kék jelzésű 3-as metró vonalán lévő Újpest-Városkapu metrómegállónál lévő autóbusz állomásról indulnak autóbuszok Szentendrére. Az Újpest-Városkapu metróállomás a Nyugatitól a 6. megálló, a Deák tértől a 8. megálló. Szentendrére érve a Pap-szigeti megállónál kell leszállni, amely a kemping előtt van. A viteldíj diákoknak 50 %-os kedvezménnyel 190 Ft. A busz gyorsabb és olcsóbb, mint a HÉV, és nagy előnye az, hogy közvetlen. A Volán kéri előre jelezni a nagyobb csoportok felszállását a (26) 310 080 telefonszámon, hogy szükség esetén pótló buszokat állíthassanak be.

Hajóval

Az Erzsébet hídtól és a Batthyany tértől induló hajóval gyönyörű látványban lesz részük a gyerekeknek. Naponta 1-1 hajó közlekedik. A viteldíj kizárólag a kemping részére szóló kedvezménnyel 1.200 Ft/fő, kísérő pedagógusoknak ingyenes. Külön levélben küldünk információt a hajójáratokról.

.

Fontos, hogy a kedvezmény a nyári szünetre sajnos nem érvényes.

A jogszabályváltozások miatt a legcélszerűbb http://www.mav-start.hu/utazas/csoportos_menetjegy_valtas.php oldalra kattintva közvetlenül a MÁV-tól érdeklődni, illetve egy következő elérhetőségeken javasolunk információt szerezni:

Novodonszki András értékesítési szakértő
MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt       30-870-3529,    06 1 511 51 72 ,   Könyves Kálmán krt. 56-60

.

Keressenek minket bizalommal az ingyenes utazás kapcsán is akár az alábbi elérhetőségeinken

Telefon: 0620/2639-410

E-mail: taborhelyszinek@gmail.com

 

.

.