táborhelyszínek - kezdő szülőknekMit csomagoljuk a táborba…..

avagy kezdő szülőknek

.

Az a gyerek, aki először táborozik fokozott figyelmet érdemel. Egyedül nem tudja összecsomagolni a holmiját, ezért jó, ha a kezdetektől együtt csomagoljuk be a csomagját.

Apropó CSOMAG. Akkora legyen, hogy a kisgyerek elbírja, fel tudja emelni – főleg akkor, ha nem lesz minden gyerek mellé felnőtt (ez nem túl valószínű…). A legjobb erre a célra egy hátizsák, lehetőleg csővázas, ami illeszkedik a gyermek hátára – nem a gyerek illeszkedik a hátizsákra 🙂

Az igazán gondos szervezők szülői értekezletet hívnak össze tábor előtt, hogy megismertessenek a körülményekkel, a tábor napirendjével, szabadidős lehetőségeivel. Általában listát is kapunk a becsomagolandó holmikról.

 

Ha nem kapunk útmutatást itt egy kis lista:

– tiszta ruha legalább két naponként
– fehérnemű, zokni
– pizsama, esetleg köntös
– meleg ruha rossz idő esetére – cserenadrággal, mert ha sáros lesz, cserélni kell
– cipő, vízhatlan cipő esős napokra, papucs, esetleg szandál
– tisztasági csomag fürdőszerekkel és napkrémmel (jut eszembe a sapkát se felejtsük el – napsütésben jó szolgálatot tesz).
– kedvenc játék, amivel alszik otthon, esetleg kispárna, ha hozzászokott

– kullancs, szúnyogriasztó

.

Gondoljunk csak bele, mikor mi is táborozók voltunk, mik azok a fontos eszközök amikre szükségünk volt még.

• kártya, hogy elüssük az esti időt

• zseblámpa, hogy az éjszakai “bejárás” során ne essünk el az akadályokban ( útban a közös mellékhelyiség felé pl.)

.

Célszerű az első alkalommal táborozó gyerekek egy napi ruhatárát külön zacskókba csomagolni és ráírni a napot – így nem megy el idő azzal, hogy mit vegyen fel.

Írjunk listát (leltárt) annak érdekében, hogy ugyanazokat a holmikat hozza haza gyermekünk, amiket elvitt. Így is lehet számítani egy kis veszteségre, na meg plusz holmikra is, mert ne várjuk el a gyerektől, hogy a szobatársakkal közösen összekupacolt szennyes holmit gondosan szétválogassák a hazaindulás előtt. Fontosabb elfoglaltságuk is fog lenni az utolsó tábori órákban, főleg ha fiúkról van szó 🙂

.

Mennyi zsebpénzt adjunk?

Ha a gyerkőc napi háromszori étkezést kap, nem fog éhen halni. Igazából csak annyi kell, hogy naponta megvehessen egy üdítőt, vagy egy fagyit, amit megkíván. Azért napi 1.000 forintot számoljunk, hogy jusson az ajándékokra is amit gyermekünk hoz majd haza a családnak.

.

Vigyen-e a gyerek mobiltelefont?

A kis gyereknek nincsen szüksége rá, hogy még arra is vigyázzon a strandon. Nem kell 24 órát elérhetőnek lenni. Elegendő, ha a táborszervezőkkel megbeszéljük azt a napszakot, amikor kapcsolatba léphet velünk a gyerek, illetve hívhatjuk. Általában a táborszervezők megadják a tábor telefonját. ( laptopra sincs szükség egy nyári táborban )

.

Egy jó tanács…. ne akarjunk naponta beszélni a gyerekkel! Ő már önálló, örüljünk neki, ha nem jelentkezik, akkor biztos, hogy nincs baja, nem hiányzunk neki, és jól érzi magát!

.

.

.

TABORHELYSZINEK.HU

“Legyen élmény a táborozás”

.

.

kezdő szülőknek