.

DÉL-DUNÁNTÚL TÁBORHELYSZÍNEK

.

.

.Ha Dunántúl akkor Balaton, mondják a táborozó gyerekek, de látogassunk el az országrész többi tájára is, ahol szintén sok-sok kaland vár ránk.

A Dél-Dunántúl is bővelkedik a műemlékekben, bármerre is járunk. Középkori templomok, barokk kastélyok, arborétumok, várak, különleges természeti környezetben található kirándulóhelyek….. mind-mind felfedezésre vár.

A Balatonon kívül három turisztikai régióra van osztva a Dunántúl (nyugat, közép, dél)

 

Dél-Dunántúl turisztikai régió

A turisztikai régió egyik legfőbb látnivalója Pécs városa, a mediterrán hangulatú utcáival, ókeresztény sírkamráival (világörökségi helyszín), középkori és török kori emlékeivel, különleges múzeumaival.

Kaposvár városa szintén sok látnivalót tartogat, hiszen a belvárosa építészeti szempontból Európában egyedülálló, mert több mint 300 eklektikus és szecessziós épület áll itt, sehol máshol nincs ennyi ilyen kis területen.

A régióban megtalálhatóak a látványos történelmi emlékek és várak (mohácsi történelmi emlékhely, szigetvári vár, siklósi vár, Pécsvárad, Magyaregregy), a nevezetes népművészeti értékek (a Sárköz falvai), a borvidékek (Szekszárd, Villány), a kisvasutak (Mesztegnyő, Kaszó) és a különleges kulturális központok is (kaposmérői ősmagyar harcászati bemutatóhely és a somogyvámosi Krisna-falu).

A természetjárók kedvelt célpontjai az abaligeti cseppkőbarlang, a szársomlyói természetvédelmi terület, a villányi kőbánya őslény bemutatója, valamint a régió nagy kiterjedésű erdői (Zselic, Gemenc, Gyulaj, Mecsek).

.

.

A bal oldali ajánlott táborhelyszínek közül csak válasszák ki amelyik a legjobban tetszik, az elérhetőségeken jelezzék, és máris teljes körű felvilágosítást kapnak, akár le is foglalhatják egyből a tábor helyszínét és időpontját.

.

táborhelyszínek