.

Országos Város- és Faluvédők  Szövetsége tábor

KATTINTSON IDE  a teljes, fotókkal illusztrált pályázati dokumentum megnyitásához.

.

Ez egy csodás élmény volt mindegyikünk számára és örültünk a lehetőségnek, hogy részt vehettünk a táborban, amit a Város- és Faluvédők Szövetsége szervezett 2018. július 15-21-ig azoknak a gyerekeknek, jutalomból, akik színvonalas pályázatot nyújtottak be 2018 februárjában környezet-, vagy városvédelmi témában. A mi iskolánkból 15 tanuló készített pályázatot, de a táborba csak 7 tanuló utazott.

A tábort megelőző este mindannyian nagyon izgultunk, és vártuk, hogy találkozzunk barátainkkal, ismerőseinkkel. Amikor eljött az indulás ideje otthonról Budapestre utaztunk szüleinkkel, majd Budapesten átszálltunk a Mátrafüredre tartó buszra és másfél órán keresztül élveztük az utazást osztálytársainkkal. Miután megérkeztünk Mátrafüredre a csomagjainkkal együtt felmentünk az erdei faházakhoz. Leraktuk csomagjainkat és üdvözöltük barátainkat. A délutáni VB-re való tekintettel a vacsora és a tábornyitó este későbbre tolódott.

Másnap reggel kezdődhetett a munka! Csoportokban dolgoztunk más-más helyeken. Valaki a sportpálya kerítését csiszolta és festette, míg más a gyöngyösi zsidó temetőben sírt takarított. Játszótér festése, szobormosás és gazolás is volt az egyhetes programban.

Hétfő délután ellátogattunk Gyöngyösre az Orczy-kertbe és kastélyba. Edit néni vezetett minket körbe a belvárosban is.

Kedd délután egy nagy túrát tettünk a Kékestetőről egészen Mátrafüredig. Az esti programok általában csapatversenyek voltak.

A szerda délutánt az eső miatt nem tudtuk strandolással tölteni, ezért a házi versenyt folytattuk tovább. 

A csütörtöki munka hamar véget ért, mert siettünk megnézni a gyöngyösi templom új kupolájának felemelését és ez a helyiek számára fontos esemény volt. Délután megnéztük Gyöngyös legrégebbi könyvtárát, ami már múzeumként üzemel.

Pénteken az egész napot Egerben töltöttük ahol megnéztük a Bazilikát és Eger várát. A délutánba még belefért egy strandolás is az Egri Fürdőben. Mikor visszaértünk a szállásra, rögtön megkezdődött a búcsúzás. Érzékeny búcsút vettünk barátainktól, akik kikísértek minket a buszhoz és elindultunk Budapestre, ahol szüleink vártak minket.

Köszönjük az egész hetet Klári néninek, aki megszervezte a tábort. Judit néninek is, aki segített, hogy kitűnő pályamunkákat adjunk be. Évek óta Judit néni ösztönzésére születnek pályázataink és sikereinket is neki köszönjük.

 

Készítette: Almsteier Márton, Magyar Boglárka, Tánczos Nikoletta, Heider Zorka

Várpalota, Bán Aladár Általános Iskola

.

Ha tetszett az élménybeszámolónk, kérjük szavazzanak ránk.

.

Szavazni az alábbi Facebook és a Twitter ikonokra kattintva megosztással lehet, illetve IDE KATTINTVA a nevem alatt lájkolva és megosztva az élménybeszámolómat. Köszönöm szépen !

.