.

Táborozási élményeim

     Nagyon vártam már júliust,mert anya lovas tábort ígért nekem. Izgultam nagyon, milyen lesz egy hétig minden nap lovagolni és játszani velük és hogy milyen gyerekek jönnek még. Eddig csak egyszer ültem pacin, de ő kisebb volt,mint ezek a pacik. Végre eljött a hétfő reggel. Gyorsan öltöztem, nyolc óra előtt odaértünk.

     Viki néni fogadott minden reggel minket,az anyukája Tündi néni kicsit később jött, ő hozta a reggelinket. Nagyon finomat ettünk és mindig együtt egy nagy asztal körül ülve az udvaron,sütött a nap, a pacik is akkor reggeliztek.

     Első nap átbeszéltük a szabályokat, hogy nehogy bajunk legyen. Nem szabad a paci mögé állni és túl hangosan játszani, mert megijednek.

     Reggeli után a pacikat Viki néni kiengedte a füves részre. Mi ilyenkor takarítottuk ki az istállót, Tündi néni mondta el, hogyan kell. Nagyon fárasztó,de Viki néni azt mondta, ez is hozzá tartozik az állattartáshoz. Versenyeztünk,kinek a része lesz szebb, Viki néni cukorral jutalmazta, ami elolvadt a szánkban. Mindenki kapott cukrot,sosem tudott dönteni.

     A pacikat is lecsutakoltuk. Ez volt a második legjobb. Jutalomból felülhettünk a pacikra.

     Nekem Tündér volt a kedvencem. Ő világos szürkés és fehér. Viki néni egy kötéllel vezette Tündért,én mindig rá ültem. Azt mondta Viki néni, ez a futószáras lovaglás. Szerinte ügyes vagyok. Ez volt a legjobb,mindig ezt vártuk.

     Lovaglás után elsétáltunk egy étterembe ebédelni, sokat mentünk, nagyon éhesek voltunk. Visszafelé mindig megálltunk a játszótéren, ott csúszdáztunk, homokoztunk. A táborba érve játszottunk, mindig mást. Volt kincs keresés, nyomozós játék, székfoglaló. délután is lovagoltunk még kicsit.

     Négy órakor jöhetett értem anya. Nagyon fáradt voltam minden nap, de nagyon jól éreztem magam. Volt,hogy a kocsiban elaludtam és anya ölben vitt be a mamához, mert akkor még nála laktunk, hogy legyen, aki vigyáz a cicánkra, Puncsira, aki a mamánál lakik, de közös cicánk az unokatesómmal. Mamának kórházba kellett menni, sokat volt ott.

     Szerdán jött egy kovács bácsi. Ő megmutatta, hogyan kell megpatkolni a pacikat. Ez nem fáj nekik,azt mondta, csak olyan, mint nekünk a körömvágás. Mutatott sok szerszámot is.

     Utolsó nap délutánra maradt a pacik csutakolása. Én Tündért választottam, hogy elköszönhessek. Nagyon megszerettem. Viki néni sörény szépítő versenyt talált ki nekünk. Befontam és virággal díszítettem Tündér sörényét. Nyertem egy tincset Tündértől. Elraktam emlékbe.

     Nagyon jó tábor volt,a gyerekekkel is hamar összebarátkoztunk és Viki néniék is nagyon kedvesek voltak. Anyát és mamát megkértem, néha majd vigyenek el lovagolni, amikor nincs tábor. Remélem, jövőre is jöhetek ide! Alig várom, hogy újra találkozzak Tündérrel.

.

Kiss Csenge Gabriella

Ajka, Borsos Miklós Általános Iskola 3.c osztályos tanuló

.

Nagyon örülök, hogy részt vehettem a pályázaton, annak főleg, hogy bekerültem a döntőbe. Ha tetszett a kis nyári élményem, kérem szavazzanak rám.

.

Szavazni az alábbi Facebook és a Twitter ikonokra kattintva megosztással lehet, illetve IDE KATTINTVA a nevem alatt lájkolva és megosztva az élménybeszámolómat. Köszönöm szépen !

.