KÖZÉP-DUNÁNTÚL TÁBORHELYSZÍNEK

.

.Ha Közép-Dunántúl akkor Balaton, mondják a táborozó gyerekek, de látogassunk el az országrész többi tájára is, ahol szintén sok-sok kaland vár ránk.

Közép-Dunántúl bővelkedik a műemlékekben, bármerre is járunk. Középkori templomok, barokk kastélyok, arborétumok, várak, különleges természeti környezetben található kirándulóhelyek….. mind-mind felfedezésre vár.

A Balatonon kívül három turisztikai régióra van osztva a Dunántúl (nyugat, közép, dél)

 

Közép-Dunántúl turisztikai régió

A régió fő turisztikai látnivalóit a műemlékekben gazdag Székesfehérvár, Veszprém, Pápa és Várpalota, a Velencei-tó és kirándulóövezete, valamint a Dunántúli-középhegység (Bakony, Vértes, Gerecse) tájai jelentik.

Sok turista keresi fel a tatai várat és Öreg-tavat, a zirci arborétumot, a romantikus cseszneki várromot, a komáromi erődrendszert, a gorsiumi régészeti parkot, a vértesszőlősi ősember leleteket, a majki műemlékegyüttest és a bábolnai állami ménest is.

.

A bal oldali ajánlott táborhelyszínek közül csak válasszák ki amelyik a legjobban tetszik, az elérhetőségeken jelezzék, és máris teljes körű felvilágosítást kapnak, akár le is foglalhatják egyből a tábor helyszínét és időpontját.

.

táborhelyszínek