.

A taborhelyszinek.hu közleménye

Zöld utat kapott az ottalvós táborozás is.

2020.05.21.

Mint táborszervezők, a taborhelyszinek.hu és a közel nyolcvan táborhelyszín szolgáltató partnerünkkel közösen, üdvözöljük a kormány azon döntését, hogy idén nyáron meglehet tartani az ottalvós táborokat is.

Azt gondoljuk, hogy az előírt és a megfelelő intézkedések betartásával az ottalvós táborok is biztonságosan megtarthatók idén nyáron, a járványügyi helyzetet figyelembe véve. Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a megfelelő előkészületek mellett az ottalvós táborok sem hordoznak több veszélyforrást mint a napközis táborok, sőt, biztonságosabbnak véljük. Figyelembe véve azt a tényt, míg napközis tábornál a mindennapos oda-vissza út alkalmával a gyermek és akár a kísérő is érintkezhet más, esetleg fertőzést hordozó emberekkel (tudtukon kívül), vagy tárgyakkal, az ottalvós táborokban viszont teljesen védve vannak a gyerekek a tábor időtartamának végéig.

Mindent lehetséges előírt, és saját plusz intézkedést is megteszünk, hogy biztonságban tudjuk fogadni a táborozókat, gyerekeket és felnőtteket egyaránt, annál is inkább, mivel ellenkező esetben a mi saját egészségünk is veszélybe kerülne.

Kiemelten fontosnak tartjuk a gyerekek és a tanárok, kísérők, táborozók maximális védelmét. Egyúttal várjuk a szervezők jelentkezését, hogy most már fixen eszközölni tudjuk foglalásaikat.

“Le a cipővel, hurrá nyaralunk”

 

12/1991. (V. 18.) NM rendelet alapján, minden egyes egyes táborozó gyermeknek és felnőtt résztvevőknek is, egy nyilatkozatot kell kitölteni, és a táborozás előtt leadniuk a szervezőnek, csapatvezetőnek. Ennek hiányában a táborozáson nem lehet részt venni semmilyen formában. A nyilatkozat nem lehet négy (4) napnál régebbi, a tábor kezdési időpontjához viszonyítva.

 

A szülői nyilatkozat ITT TÖLTHETŐ LE !

 

taborhelyszinek.hu