NYUGAT-DUNÁNTÚL TÁBORHELYSZÍNEK

.

Ha Nyugat-Magyarország akkor Balaton, mondják a táborozó gyerekek, de látogassunk el az országrész többi tájára is, ahol szintén sok-sok kaland vár ránk.

Nyugat-Dunántúl is bővelkedik a műemlékekben, bármerre is járunk. Középkori templomok, barokk kastélyok, arborétumok, várak, különleges természeti környezetben található kirándulóhelyek….. mind-mind felfedezésre vár. Nem is beszélve a híres fürdőhelyekről, mint Hévíz, Kehidakustány, Zalakaros, Sárvár…..

A Balatonon kívül három turisztikai régióra van osztva a Dunántúl (nyugat, közép, dél)

 

Nyugat-Dunántúl turisztikai régió

A nyugat-dunántúli turisztikai régió fő látnivalói a műemlékek sokasága (Győr, Sopron, Szombathely, Kőszeg és a világörökség részét képező Pannonhalmi Bencés Főapátság), a kisvárosok és falvak középkori templomai (Ják, Lébény) és barokk kastélyai (Fertőd, Nagycenk), az arborétumok (Kám, Kőszeg, Kámon, Vép, Szeleste, Sárvár ) a nagy kiterjedésű, a védett erdőségek, a világörökséghez tartozó Fertő tó és a különleges természeti környezetben található egyéb kirándulóhelyek (fertőrákosi kőfejtő, nagycenki múzeumvasút).

Különleges népművészeti látnivalót jelent az őrségi falvak máig megőrzött népi építészete, a pityerszeri skanzen Szalafőn és a romantikus göcseji települések. A régióra jellemző a nagy múltra visszatekintő borkultúra.

.

A bal oldali ajánlott táborhelyszínek közül csak válasszák ki amelyik a legjobban tetszik, az elérhetőségeken jelezzék, és máris teljes körű felvilágosítást kapnak, akár le is foglalhatják egyből a tábor helyszínét és időpontját.

.

táborhelyszínek