Közép-Magyarország a három magyarországi statisztikai nagyrégió egyike. Pest vármegye és Budapest főváros alkotja. Központja Budapest.

A statisztikai célú besorolás legfelső szintjén Magyarország három nagyrégióra oszlik, ezek egyike Közép-Magyarország.

Közép-Magyarország

A Budai Vár és a Duna-part 1987 óta, az Andrássy út és történelmi környezete, valamint a Millenniumi Földalatti Vasút és a Hősök tere 2002 óta a világörökség része.

A legfőbb turisztikai látnivalók ezenkívül a Gellért-hegy és a török kori emlékek (Gül Baba türbéje, Rudas fürdő), Óbudán az ókori római maradványok (a Nagyszombat utcai amfiteátrum és Aquincum romjai), a Budai-hegyekben pedig a Libegő, a Gyermekvasút és a Pál-völgyi-barlangrendszer. A pesti oldal fő látnivalói a Hősök terén, illetve az Andrássy úton és környékén kívül az Országház, a Belvárosban a Szent István-bazilika, továbbá a Gödöllői Királyi Kastély és az arborétum. A Savoyai-kastély), Szentendre (barokk főtér, Templom-domb, Szerb püspöki székesegyház, Kovács Margit Múzeum, skanzen), Vác (püspöki székesegyház, diadalív) és Visegrád (a visegrádi vár Magyarország egyik legszebb panorámájával és a visegrádi királyi palota), a Tápiószentmártonban található Attila-domb…..

Fedezzék fel Önök is Közép-Magyarországot, az alábbi ajánlott táborhelyszíneinkről kiindulva. Örömmel látjuk vendégül Önöket, programokkal, sok-sok kalandot és élményt kínálva a táborozóknak.

Táborozzanak velünk Önök is Közép-Magyarországon

A Balaton mellett, vagy az ország más részein szeretnének táborozni, de nincs konkrét elképzelésük? Segíthetünk?

Keressenek minket az alábbi elérhetőségeken!

E-mail

taborhelyszinek@gmail.com 0-24 óra

Telefon

Show Buttons
Hide Buttons
Scroll to Top